:::Selamber:::: March 2010

cari dalam selamber X

If U have Site U Can Earn
Top pay per click payments. Make money from your website
Click Here...

Wednesday, March 24, 2010

genting highlang

keje-blajo,keje baljo,blajo keje blajo keje...tensen...Waaaarrrrggghhhh!!!!...jadi aku berkeputusan untuk menghilangkan segala ketensenan yang berlegar-legar di ruang fikiran...so,dengan menggunakan segala geliga yang ada dalam kepala aku nie..aku ajak kawan-kawan aku hk berkelayakan dan bersekepala dengan aku untuk melepaskan tensen ni...

Genting Highland...itu lah destinasi aku...selepas sedikit mesyuarat dan sedikit perbincangan,tanpa melengahkan masa,aku and the gang pegi la ke genting highland...aku,qeba,hilmi dan pizi..dalam perjalan kesana yang mengambil masa kira2 6jam untuk sampai ke destinasi(mase maksima yang diperuntukkan)...singgah sekejap di kemaman untuk MAKAN nasik kat umah mak aku...selepas abis makan siap2 betul urat saraf,pergi plak ke masjid geliga untuk menunaikan solat dan terus ke destinasi...


Tanpa aku sedari...sebenarnya duit dalam poket aku cuma tinggal rm20 saje lagi....yang lain pun da takde duit,sebab belum amik lagi kat ATM...tapi takpe,oleh kerana kami sume nie jenis yang TENANG,jadi wat tak tau je la..dan teruskan perjalanan..dari satu perhentian ke satu perhentian,stesen minyak yang menyediakan ATM masih lagi belum terjumpa..sehinggalah sampai ke perhentian terakhir di genting sepah,baru la jumpa ATM..tapi,mesin ATM tu plak yang rosak..Waaarrgghh...sume orang pun dah pening...duit dah abis bayar tol...nasib baik la orang kat stesen minyak tu bagitau kat atas kedai makan perhentian tu ade mesin ATM..tapi hati nie masih lagi belum tenang,sebab belum tau ATM tu ok ke tak...



Alhamdulillah..duit dah ade..minyak kete pun dah isi penuh...cume tunggu nak naik atas je...sampai je kat atas,aku terus ke kaunter tiket kereta kabel dan terus pergi ke puncak Genting highland..sampai je kat sane,tempat yang aku first skali pergi kat outdoor theme park...best siot..tanpa merasa malu dan bersalah aku ke kaunter untuk beli tiket nak main...kakak kat situ cakap "kite tutup pukul 7pm kat sini.."


aku tengok jam kat enset aku,tinggal 15minit je lagi nak masuk pukul 7pm..hancur hati aku nak jerit kuat-kuat kat dalam tu...bende yang aku paling nak main,yang terjun ke bawah sambil tali kene ikat kat kaki..macam dalam iklan twisties tu...nanti da tua2 tak bleh main dah..memang susah nak pergi ke sane..memang payah nak cari masa yang sesuai...tapi gitu plak jadinya..so,aku main kat indoor theme park je la....yang paling best kat indoor theme park semestinya masuk kat snow word...hehe..bleh lpas tensen kat situ je....mainan lain pun main jugak..tu pun kejap je..sedar-sedar dah pukul 10pm...kereta kabel tu tutup pukul 11pm...dah la nak cari jalan balik tu susah,..banyak sangat cabang..huhuhu...walaupun berat nak hati nak balik,tapi terpakse la jugak balik...the past cannot be replay..the future must go on..hehehe..silap berfalsafah la plak...pape pun,aku bleh la hilangkan sedikit rasa tensen dihati...tapi sebelum balik tu,singgah jap kat kedai cenderamata,rembat dulu baju sehelai tanda kenangan..aku nie kalau pegi jalan memang tak sah kalau tak pergi shopping..ibarat makna kata kalau pegi jalan tak bershopping macam mandi tak rasa air la...huhu..Genting Highland,....






:::Selamber::: © 2009 Template by:
MJ corporation sdn bhd