:::Selamber:::: January 2010

cari dalam selamber X

If U have Site U Can Earn
Top pay per click payments. Make money from your website
Click Here...

Wednesday, January 27, 2010

sejarah terukir...




hari ini lajnah sukan dan kebudayaan ada menganjurkan perlawanan futsal diantara lajnah-lajnah termasuk pelajar IPA yang datang bertandang ke sini untuk exam sem...aku selaku ajk lajnah sukan turut serta untuk padang,sebagai persediaan awok-awok aku,seminggu sebelum perlawanan diadakan kitorang dengan semangat berkesukanannya menempah sepasang jersey setiap seorang...aku pun tak la turut ketinggalan jugak,sempat menibai sepasang kasut futsal hari sebelum perlawanan bermula...

jam 7.57am aku berangkat ke old trafford jeram dengan semangat yang agak berkobar-kobar untuk meraih juara dengan pakaian yang agak-agak serba baru ni.huhuhu...selepas taklimat oleh urusetia dan sedikit peringatan oleh tuan presiden saudara khai samsudin,perlawanan pertama di mulakan...pasukan aku menang ketika menentang lajnah ekonom dan tewas pada lajnah kebajikan dan pelajar IPA,abis runtuh harapan aku untuk menjulang piala pada tahun nie...oleh kerana lajnah info&tarbiyyah tidak mempunyai pemian yang cukup mereka mengimport aku untuk bermain dengan lajnah mereka...pada peringkat separuh akhir lajnah info menentang IPA,aku selaku goal keeper pada masa tu memang bersamangat waja untuk menebus balik kekalahan aku bersama pasukan lajnah sukan tadi..dengan kesungguhan yang ditonjolkan oleh setiap pemain,aku bolos 2jaringan seri dengan IPA sebelum omar menjaringkan gol ke3 untuk lajnah info dan seterusnya ditambah pula jaringan oleh dua lagi pemain lain menjadikan lajnah info-5 dan IPA-2....akhirnya aku berjaya memasuki peringkat final,peringkat final yang menentukan juara diantara juara....tapi memang sayang,pasukan aku tumpas di tangan pasukan lajnah kebajikan...


tidak pernah dalam sejarah kesukanan Kolej ni,lajnah sukan tewas pada peringkat seringan,kerana semua orang tahu lajnah sukan adalah diantara lajnah yang paling hebat dalam persatuan...dan memang tidak disangka,selama 2tahun aku menjadi ajk lajnah info tidak pernah sekali pun lajnah informasi menjejakkan kaki dalam perlawanan futsal...tapi pada tahun ini,lajnah sukan dan lajnah info masing-masing telah mencipta sejarah baru dalam kesukanan kolej ini....komen aku selaku penganjur,perlawanan futsal pada kali ini memang di luar jangkaan aku,kerana semua lajnah-lajnah memberikan komitmen yang amat tinggi,seperti lajnah akademik contohnya,mereka pun menempah jersey untuk pasukannya kerana ingin menyertai kejohanan futsal pada kali,termasuk lajnah kebajikan yang juga turut memakai jersey baru walaupun nampak macam pasukan power rangers.huhuhu...tetapi menjulang piala johan,tahniah pada lajnah sukan...dan terima kasih juga kepada pelajar IPA yang turut serta memeriahkan perlwanan futsal pada tahun ini...dan aku jugak ingin mengucapkan selamat berstudy dan selamat berexam..semoga rintihan yang korang semua lalui ini adalah kunci kejayaan korang di masa akan datang....

Tuesday, January 26, 2010

Sunday, January 17, 2010

baju lajnah aku














amacam..cantik x...ori ni tau...huhuhu








exam yang memalaskan diri

salam...dah agak lame aku tak post ape-ape kat blog aku nie...mase tue ade,tapi rase berat tangan nak menaip...dalam sebulan dua nie aku terpakse keje sambilan kat kedai makan,bukan saje nak buat sedih tapi saje kongsi cerita ngan korang...sekarang ni plak dah nak exam untuk sem3...study tue jauh sekali..nasib baik sempat jugak aku wat assignment walaupun mase dah tinggal ciput-ciput je...huhuhu...sibuk je ngan keje aku,bangun pagi masuk kelas(biase-biase lewat sokmo) pastu lepas semayang zohor bleh rehat jap,tido2 k dulu..dalam kol3.30pm gi keje..masuk keje pun kadang-kadang lewat...lepas keje kat situ sebulan,tubuh aku jadi semakin besor(montel je..huhuhu)...nak pegi jumpe sape-sape pun rase malu...sebab memang jenis aku nie pemalu sejak dilahirkan..huhuhu..(silap terperasan plak...)..ok,alang-alang aku post pasal diri aku je nie...baik aku ajar korang bende-bende yang mungkin korang sume tak tau..tol tak...kalau tak betul aku malas nak ajar nie..haa..ade pun orang kate betul..huhuhu..orait...korang tau tak camne nak buat kalau komputer korang kene virus dan task manager korang tak boleh nak bukak...caranya memang mudah(kalau korang tau la..kalau tak tau susah jugak..)..mula-mula korang pegi kat start,klik run,taip gpedit.msc dan klik ok..pilih user configuration,pilih administrative templates,pilih system...klik kat ctrl+alt+del option. pastu korang double klik kat the remove task manager option dan ubah nilai value 1 kepada 0.pastu korang klik du kali kat prevent access to command prompt,pastu set kepada disable,apply.pastu set balik kepada not configured.nilai 0 untuk tidak aktif dan nilai 1 untuk aktif...

huhuhu...dapat x lagi care-care yang aku ajar tadi tuh..kalau korang biase gune regedit,korang pun baiki gune mende tue...korang ikut langkah-langkah nie..
# Pilih HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies\ System.
# Ubah nilai value data kepada 0 pada DisableTaskMgr.

selain dari mende yang aku ajar nie.korang bleh jugak kalau nak guna software.tapi korang kene cari sendiri la software tu,sebab aku takde pun software untuk baiki mende nie..nama software tu TASK MANAGER FIX..

biasenye aku ajar mende-mende camni kat blog http://cipbiskut.blogspot.com/...tapi kali nie aku nak ajar korang kat sini...kat dalam cipbiskut tue ade macam-macam mende yang aku ajar,termasuk care-care nak hacker komputer dan website...tapi biase-biase aku tak ajar semua mende yang aku tau,sebab aku ikut petua silat.kalau ajar anak murid,tak boleh ajar semua sekali sebab takut nanti anak murid derhaka kat tok ketua.huhuhu,.,.....ok la...setakat ni je...salam... :::SELAMBER:::
:::Selamber::: © 2009 Template by:
MJ corporation sdn bhd